Akutmottagning Umeå

Adress: Norrlands universitetssjukhus

Akutmottagningen tillhandahåller vård till dig som blir akut sjuk eller skadad. Hos oss kan du och dina anhöriga få hjälp dygnet runt och året om.

Alla patienter som kommer till akutmottagningen får träffa en sjuksköterska, som gör en initial bedömning för att du som söker ska få rätt vård. Denna bedömning görs enligt en standardiserad metod kallad triage (enligt RETTS) och utifrån denna får alla patienter en prioriteringsgrad. Detta är en viktig process ur patientsäkerhetssynpunkt och medför att de som är svårast sjuka tas hand om först.

Om du söker för mindre akuta besvär kan du därför få vänta på att få träffa en läkare. I vissa fall kan du även bli hänvisad till hälsocentral, primärvårdsjour eller mottagning på sjukhuset. Detta för att du ska få rätt vård och att akutmottagningens resurser används till de svårast sjuka.

Om du plötsligt blir svårt sjuk eller allvarligt skadad, ring 112

Information till patienter

Avgifter:

Läkarbesök på akutmottagningen: 200 kronor

Sköterskebesök på akutmottagningen: 200 kronor

E-post:

E-postlådan är gemensam för hela Akutsjukvården Västerbotten. Hit kan du e-posta frågor som är av allmän karaktär och som inte kräver snabb handläggning: akutsjukvarden@regionvasterbotten.se

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Norrlands universitetssjukhus
Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Norrlands universietetssjukhus, 90185 Umeå
Öppettider:
  • Mån-SönDygnet runt
Tjänster: Uppgift saknas

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!